İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Veli Efendi İlkokulu

E-TWİNNİNG

May

BE HAPPY ' (MUTLU OL) ULUSLARARASI  eTwinning  projemiz çerçevesinde öğrencilerimizde son derece  eGüvenliğe dikkat edilerek ve öğretmenimiz Özlem Coşar tarafından yürütülen büyük değerlerimizden NASRETTİN HOCA fıkrası eşliğinde tasarlanan dramanın   4L  öğrencileri tarafından  uluslararası sunumu yapılmıştır.

May

BE HAPPY ' (MUTLU OL) ULUSLARARASI  eTwinning  projemiz çerçevesinde öğrencilerin okula karşı olumlu tutum geliştirmelerini hedefleyen etkinlikleriyle öğretmenimiz ÖZLEM COŞAR liderliğinde sınıfımız 4L ile katıldığımız projemizde  ROMANYA,AZERBAYCAN VE TÜRKİYE' den  ortaklarımızla toplantılarımızı gerçekleştirdik.

Mrt

4-L sınıf öğretmeni Özlem Coşar rehberliğinde 4 L sınıfı öğrencileri, eTwinning projesi olan Be Happy projesine dahil oldular. Proje Romanya Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere 3 ülke ortaklığında yürütülüyor. Kovid19 sonrası dünyada  öğrencilerin okula karşı tutumlarında bir olumsuzluk olduğu gözlemlenmiştir. Be happy projesi ile çocukların okula daha mutlu gelmesi , eğlenerek öğrenmesi hedeflenmektedir. 4-L sınıfı öğrencileri proje için önce afiş ve logo çalışmalarını hazırladılar. Ardından mart ayı görevlerini sırasıyla gerçekleştirdiler. İlk görevleri 3 ülkenin kendi müzikleri ile danslarını sergilemekti. 2 görevleri ise güne zinde başlamak için spor yapma etkinliğiydi. İki görevi de başarıyla gerçekleştiren 4L sınıfı öğrencileri yeni görevleri olan canlandırma ve drama etkinliğine hazırlanıyorlar

Mrt

Pembe sınıf doğadaki kuşlar için ebeveynleriyle birlikte kuş yuvaları yaptı. Yapılan yuvalar okul bahçesindeki ağaçlara asıldı. Minik eller kuşlar için yuvalara yemler bıraktılar.

Mrt

Pembe sınıf  "DOĞANIN DİLİ, EĞİTİMİN SESİ" e Twinnig Projesi kapsamında  Atatürk Arboretumu'nda doğa yürüşü yaparak doğa çantalarına çeşitli kurumuş yaprak topladılar. Toplanan yapraklardan  kompozisyon çalışması yaptılar.  Büyüteçle bitkileri inceleyerek  eğlenirken öğrendiler.