İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Veli Efendi İlkokulu

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, "fen bilimleri"ne yönelik dersler, öğrencilerin ilkokuldan itibaren lise son sınıf düzeyine kadar "bilimsel keşif" sürecine dâhil olabilmeleri için yeniden kurgulandı.

Nis

Okulumuz öğrencileri, harika gösteriler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutladı.

Nis

3/H Sınıfı  Canlılar Dünyasına Yolculuk Ünitesi Ben ve Çevrem konusu dahilinde yapay çevre tasarladılar.

Nis

OKULUMUZ SINIF SIRALARI YENİLENDİ.

Nis

3/C sınıfı öğrencileri Fen bilimleri Canlılar Dünyasına Yolculuk ünitesi Doğal ve Yapay Çevre ile ilgili maket hazırladılar.Doğal çevre ve yapay çevrenin tanımını ve arasındaki farkları ifade ettiler.Ben ve çevrem konusundeki okuldaki çevre temizliği konusundaki fikirlerini okul müdürümüze ilettiler.

Mrt

Veli Efendi İlkokulu 2-B Sınıfı öğrencileri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Hacivat-Karagöz ve Meddah gösterisini izledi. Maydonoz,Kıpır ve Kamil Amca ile tanıştı. Nasreddin Hoca ile oyunlar oynadı. Gösteri boyunca bol bol eğlendi, eğlenirken öğrendi.

Mrt

Veli Efendi İlkokulu Ailesi Sultanahmet Binbirdirek sarnıcında iftarda buluştu.

(Not: Okul bütçesinden harcama yapılmamıştır.)

Mrt

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkan Keskin ve İlçe Milli Eğitim Özel Büro Öğretmenimiz Mehmet Sena Hasanoğlu okulumuzu ziyaret ettiler.

Mrt

Zeytinburnu Yeşilay Gönüllüleri okulumuzu ziyaret etti. 2-B sınıfı Yeşilay konulu resimlerini sundu. Sınıfta çeşitli etkinlikler yapıldı, hediyeler dağıtıldı. Öğrencilerimiz sağlıklı yaşamanın, her türlü bağımlılıkla mücadelenin önemini kavradı.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Zaferi ve Şehitlerimiz Anma Programımızı gerçekleştirdik. Tüm Şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak törenimize başladık. Programda öğrencilerimiz günün anlam ve önemine uygun çeşitli  şiirler, türküler ve destanlar okuyarak aziz şehitlerimizi andılar. Çanakkale şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyoruz. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!!!

Öğrencilerimizin Zeytinburnu Bilim'de yaptığı çalışmalar

Şbt

VELİEFENDİ İLKOKULU  ÖĞRENCİLERİ İLLÜZYON GÖSTERİSİNE KATILDILAR.

Şbt

Veli Efendi İlkokulu 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı duruşu yaparak andı. Okul Müdürümüz Hikmet GÜRSOY milletimizin bu acıları tekrar yaşamaması temennisinde bulunarak, kısa bir konuşma yaptı. Deprem şehitlerimizi asla unutmayacağımızı vurguladı.